Recensies

Jeannette Hommers IB/leerkracht Lourdesschool West-Beemster 4 november 2021

Shirley heeft ons (Kindcentrum Lourdes) geholpen om de methode Staal te implementeren op school. Ons team is enthousiast over de manier van begeleiden door Shirley. Rustig, betrokken en duidelijk overbrengen van doelen van de methode springen eruit. Ook het observeren van de lessen en het geven van feedback kan Shirley op een positieve manier waardoor het voor leerkrachten prettig is dat zij komt kijken naar een les. Om vervolgens de punten mee te nemen en de lessen beter te maken. Het was fijn om met Shirley samen te werken. 

 

Anne Schenkkan directeur OBS Ridderspoor Houten 4 oktober 2021

Shirley heeft begeleiding geboden bij de implementatie van de taalspelling-methode Staal. Ik kan haar training en begeleiding van harte aanbevelen; zeer sterke inhoud en zij neemt de collega's aan de hand van uitstekende voorbeelden mee. Ook leerkrachten van groep 1/2 weet zij uitstekend te doceren in het leren lezen en spellen. Shirley helpt ons het onderwijs beter te maken, ik gun dat ieder team (en daarmee alle kinderen). 

 

Erna Driest directeur kindcentrum de Boomladder Heerhugowaard 31 augustus 2021

Shirley neemt ons team mee in de methodiek 'Zo leer je kinderen lezen en spellen' van José Schraven. Shirley doet dit op bijzondere prettige manier: met rustige stem, heldere uitleg, voorbeelden en praktische toepassingen. In ons onderwijs vinden wij het belangrijk te doen wat werkt, vanuit (wetenschappelijke) onderbouwing. Deze methodiek is bewezen effectief, waarbij wordt uitgegaan van hoge verwachtingen van alle kinderen. Zeker ook de overeenkomsten met Expliciete Directe Instructie zijn voor ons van meerwaarde. Shirley heeft ontzettend veel ervaring, staat met haar voeten in de klei, dat spreekt leerkrachten aan. Ik kan Shirley van harte aanbevelen.

 

Peddy Groenewoudt - Gooilandschool Bussum mei 2021

Shirley ondersteunt ons bij de implementatie van Staal in groep 3 t/m 6. Shirley vertelt op duidelijke wijze wat de methode inhoudt en wat het leerkrachtgedrag is dat hierbij hoort. Tijdens de teambijeenkomsten wordt kennis delen afgewisseld met actieve werkvormen, als zelf bekijken welke woorden klankzuiver zijn en regels of klankgebaren samen inoefenen. Het helpt om dit samen te oefenen. Ook is het fijn dat er tijdens de bijeenkomst een handleiding van een les bekeken wordt, zodat voor leerkrachten duidelijk is hoe de opbouw eruit ziet. 

Ook zijn de klassenbezoeken van Shirley waardevol. Ze geeft dan op een positieve manier feedback, maar er wordt ook duidelijk wat aandachtspunten zijn. Pluspunt is dat Shirley via de telefoon en mail altijd snel te bereiken is met een vraag. 

 

Melissa Bliekendaal Leerkracht bij IKC Driemaster 29 oktober 2020

Shirley heeft ons begeleid bij de implementatie van de methode Staal. Tijdens de trainingsochtend nam ze ons op een enthousiaste manier mee in de didactiek van Staal. Op verschillende manieren heeft ze ons laten ervaren hoe je kinderen kunt meenemen in het aanleren van spelling. Steeds heeft ze de link gelegd met de methodiek van 'Zo leer je kinderen lezen en spellen' van José Schraven. Haar manier van werken met een groep is aangenaam waardoor je enthousiast raakt en vol zit met ideeën voor je eigen lessen. Ze maakt gebruik van praktische voorbeelden die voor leraren gemakkelijk in te zetten zijn voor de eigen groep. Uit eigen ervaring merk ik dat de kinderen meteen weer zin hebben in taal en spelling en dit door een kleine verandering. Shirley heeft ook nog klassenobservaties gedaan, hierbij kwam zij in de klas om een les spelling te bekijken. Ik heb dit als heel leerzaam en prettig ervaren. Op een positieve manier kijkt ze samen met de leerkracht naar verbeterpunten en geeft ze aan wat je misschien anders zou kunnen doen. Shirley is een kundig persoon en staat voor haar vak. Shirley, ik vond het fijn om met je samen te werken en ik heb veel gehad aan ons gesprek.

 

Bianca Meems OBS de Pleiaden

Je bent heel duidelijk en weten nu goed hoe we aan de slag kunnen gaan met waar we al mee bezig zijn. De opdrachten tussendoor is een fijne afwisseling. Evaluatiepunten: Goede realisatie van de doelstelling, een logische en duidelijke
programma-opbouw, de informatie is up to date en bruikbaar. De werkvormen zijn stimulerend en inzichtgevend, je bent deskundig en hebt goede prersentatievaardigheden. Je bent flexibel, enthousiasmeert, inspireert en past de presentatie aan de wensen van de groep! Cijfer: 9

Maak een Gratis Website met JouwWeb